Dyraste hästraserna i världen

Dyraste hästraserna i världen

Även om jag ser hästar som husdjur så är det många som använder hästar för att tjäna pengar genom olika tävligar och utställningar. Detta har bidragit till att hästar är några av dom dyraste djuren man kan köpa. Så i denna lista tänkte jag att vi kunde gå iginom några av dom dyraste hästraserna i världen!

Akhal-Teke

Som en av de sällsynta hästraserna i världen är det inte konstigt att Akhal-Teke också gör listan över de dyraste. Det är Turkmenistans nationella häst, och det tros vara mindre än 8000 Akhal-Teke-hästar i världen.

Förutom att vara en otrolig uthållighetshäst är Akhal-Teke mest känd för sin vackra kappa. Ta en titt på en av dessa underbara hästar, och du kanske misstar det för att vara metalliskt. En speciell hårstruktur skapar en otrolig glans som gör att Akhal-Teke sticker ut från någon annan hästras.

Priset för en fullblods Akhal-Teke varierar beroende på avel, plats och träning. På den internationella marknaden kan en seriös köpare spendera 100 000 dollar på en välsignad häst.

Arabian

Den arabiska hästen är en av de äldsta och mest populära hästraserna. Människor från hela världen känner igen sin unika ansiktsstruktur och graciösa vagn. Förutom deras fysiska egenskaper föredras arabier också för sin vilja att arbeta med människor. De svarar vanligtvis bra på utbildning och har historiskt visat sann lojalitet mot människor de bryr sig om.

Idag är arabierna en mångsidig hästras som har både hastighet och uthållighet. De tävlar i ett brett sortiment av hästsporter. Rasen har också använts som en grund för att forma andra hästraser. Fullblods- och kvarthäst har båda varit kopplade till arabiska blodlinjer.

Tack vare deras underbara utseende och mångsidighet kan en välsignad arabisk häst kosta dig allt från $ 25.000 till $ 300.000. Det är mer än ett litet hus, men det är inget jämfört med de 1,4 miljoner euro som en arabisk sto hoppas Pepita sålde 2015.

Dutch WarmBlood

Om du letar efter en prestationsras för att få hem allvarliga prispengar kan en holländsk varmblod vara ditt svar. Som en av de dyraste hästraserna i världen är Dutch Warmblood en av de mest framgångsrika tävlingsraserna. Spårad tillbaka till Nederländerna före andra världskriget, är denna kraftfulla häst regaled för att vara både snygg och stark.

De flesta holländska varmblodshästar är helt färgade och deras färger inklusive svart, vik, grå och kastanj. Deras fysiska drag matchas med lätta temperament som gör dem till en glädje att arbeta med.

Medan en holländsk varmblod med namnet Totilas en gång sålde för över 13 miljoner dollar, räknar EquineNow med sadelträning av holländska varmblods mellan 10 000 och 75 000 dollar.